La Mostra de la Taronja

La Mostra de la Taronja: Una Celebració Anual de Sabor i Patrimoni

Cada any, el Bressol de la Taronja es vesteix de gala per celebrar la nostra estimada Mostra de la Taronja, una festa anual que és una exaltació de la diversitat, la qualitat i la riquesa de les taronges que sorgeixen de les nostres terres fèrtils de Carcaixent. Aquest esdeveniment transcendeix la simple degustació per convertir-se en una experiència cultural immersiva que enorgulleix la nostra comunitat.

Durant la Mostra, productors locals, aficionats i visitants de tots els racons s’uneixen per compartir la passió per la taronja. Els assistents poden recórrer els vibrants estands, on cada punt ofereix un nou aspecte per descobrir: des del cultiu clàssic de taronges dolces fins a les presentacions més exòtiques i sorprenents, incloent informació detallada, documentals històrics, i molt més.

Més enllà de la degustació, la Mostra és una finestra oberta a la tradició i la innovació. Amb tallers, demostracions culinàries, xerrades amb experts, música en viu, cuina tradicional, jocs per als menuts, i molt més, oferim una visió a l’art i la ciència darrere del cultiu de les taronges. Els mestres artesans i agricultors comparteixen els seus secrets sobre com aconseguir la millor qualitat i sabor, mentre que els experts en sostenibilitat discuteixen com les pràctiques innovadores poden protegir i enriquir el nostre entorn natural.

La Mostra també és un moment per celebrar i preservar el nostre llegat cultural. A través de la música, la dansa, l’art, i activitats participatives, ens endinsem en la història de la taronja i el seu paper central en la nostra identitat comunitària. És una oportunitat per a tots, des dels més joves fins als més grans, d’aprendre, participar i, sobretot, gaudir de l’esplèndida simplicitat d’una taronja acabada de collir.

Prepareu-vos per ser captivats pels aromes i sabors que només es poden trobar al Bressol de la Taronja. Us convidem a ser part d’aquesta tradició anual, on celebrem no només la taronja, sinó també la connexió profunda que compartim amb la nostra terra i la nostra gent.

Marqueu els vostres calendaris i sumeu-vos a nosaltres en la propera Mostra de la Taronja – una festa per als sentits i per a l’ànima.

Edició 2023

La Mostra de la Taronja de 2023 ha culminat amb un ressò d’èxit i comunió. Seguint l’esplèndida acollida de l’edició anterior, aquest any hem continuat la tradició de connectar passat, present i futur a través del sabor i la cultura de la taronja. Amb un mosaic d’activitats que van des de degustacions fins a diàlegs sobre agricultura sostenible, hem teixit junts els fils d’una herència que perdura en el temps i en la memòria de Carcaixent.

Veure l’edició 2023

Edició 2022


En l’edició 2022 de la Mostra de la Taronja, la fira es va centrar en explorar l’origen de la taronja, destacant la història i les arrels profundes d’aquesta fruita en la nostra cultura i agricultura. Aquest enfocament va permetre als visitants descobrir no només el sabor, sinó també la rica herència que envolta el cultiu de la taronja a Carcaixent, el bressol d’aquesta estimada fruita.

Veure l’edició 2022