Mostra de la Taronja 2023


La Mostra de la Taronja 2023: Un Festival d’Innovació i Tradició

Quan Carcaixent s’il·lumina amb l’esplendor de la Mostra de la Taronja, la comunitat i els visitants de tot el món són testimonis d’un esdeveniment que va més enllà d’una simple festa agrícola. L’edició de 2023 de la nostra estimada mostra ha estat una simbiosi perfecta de celebració tradicional i innovació contemporània, creant una experiència inoblidable per a tots els assistents.

Que teniem preparat per aquesta edició?

El centre d’atenció d’aquest any ha estat un impressionant arbre de Nadal de 8 metres d’alçada, adornat no amb llums habituals, sinó amb centenars de taronges, irradiant una llum natural i perfumant l’aire amb el dolç aroma cítric. Aquesta instal·lació artística no només va ser una delícia visual sinó també una representació del nostre compromís amb la sostenibilitat i la creativitat.

Cultura

Les xerrades informatives van ser un altre pilar de la mostra, amb temes que van des de ‘Alternatives Associatives Agràries’ fins a discussions profundes sobre ‘Control Biològic en Cítrics’, ‘Canvi Climàtic’ i la ‘Crisi Global Alimentària’. Aquestes converses van oferir als assistents una visió valuosa sobre els desafiaments i solucions dins del món agrícola actual.

La presentació i visualització del documental ‘De terra endins’ va ser un moment destacat, oferint als espectadors una mirada íntima a les històries personals que es teixeixen dins la nostra terra fèrtil.

Per als menuts

Per als més menuts i les seves famílies, vam oferir una gamma d’activitats lúdiques i educatives, incloent tallers i jocs que van celebrar la joia de l’agricultura i la natura. La degustació de les nostres varietats de taronja i mandarina, així com una selecció de sucs frescos, van permetre a tots descobrir els matisos de sabor que fan dels nostres cítrics els millors de la regió.

Cuina per a tots

El showcooking va ser un espectacle per als sentits, amb demostracions de Thermomix i una variada degustació de coques tradicionals, mentre que el rècord de litres d’Aigua de València preparada amb suc de mandarina (Bressolina) va ser un moment de pura diversió i comunitat.

Música i festa que no falte!

I perquè la música no faltés, l’Orquestra La Pato va omplir l’ambient amb melodies encantadores, seguida per l’actuació culinària de l’Origen per Alex Vidal, que va combinar gastronomia amb espectacle. Tancant amb brotxa d’or, ‘Taronjazz’ va oferir un repertori que va fusionar la música jazz amb l’esperit de la nostra terra.

La Mostra de la Taronja 2023 va ser una tapeç de tradició i innovació, una celebració del passat, present i futur de la nostra comunitat. Ens sentim honorats d’haver compartit aquesta experiència amb tots vosaltres i esperem continuar cultivant aquests moments únics per molts anys més.

Galeria